Vi är glada över att presentera nyheten att iFiske nu är lanserat på Åland. Först ut att sälja digitala fiskekort blir Åländska Fastighetsverket och Snäckö Fiskelag. Finland blir företagets första satsning utanför Sveriges gränser.

Foto: David Ståhlman

I Östersjön, mitt mellan Sverige och det finska fastlandet ligger Åland med en skärgård som har över 6700 öar. Detta innebär stora fiskemöjligheter men också utmaningar. Det finns till exempel inte ett gemensamt fiskekort för hela Åland utan i stället 56 fiskekortsområden och 16 landskapsägda områden. Det är en blandning av privata vatten, samfällda vatten och allmänna landskapsvattnen, vilket kan göra det svårt att hitta rätt fiskekort.

Sussi Stridh

Välkända Sussi Stridh ansluter sig idag som ny medarbetare på iFiske. Hon har ett mycket stort kunnande inom sportfiske och kommer ge värdefull förstärkning i arbetet med att göra det svenska sportfisket mer digitalt och tillgängligt. Sussi är redan mycket insatt i hur iFiskes system fungerar, dels genom att självklart ha köpt många fiskekort för personligt bruk genom åren, men framförallt har hon använt det “på andra sida”, i egenskap av ordförande i den lokala fiskevårdsområdesföreningen.

Sussi börjar den 8 oktober och kommer direkt att börja hjälpa till med att marknadsföra och sälja in iFiske till alla fiskevårdsområdesföreningar, företag och klubbar som fortfarande inte har digitaliserat sin verksamhet. Hon tar även med sig ett mycket stort kontaktnät inom Svenskt sportfiske till företaget, som just nu är en expansiv fas.

LitenButiksbildSommen ligger i den vackra gränstrakten mellan Östergötlands och Jönköpings län. Sjön är rikskänd för sitt spännande sportfiske, framförallt på den unika Sommenrödingen. Vad många inte vet är att här också finns en av Sveriges mest aktiva och engagerade fiskevårdsförening, som inte bara ser till att vårda fisket utan också göra det mer tillgängligt för en ny generation av unga sportfiskare.

2019-04-09

iFiske.se är Sveriges ledande tjänst för digital fiskekortsförsäljning och förvaltning av fiskevatten med över 650 anslutna fiskeområden från norr till söder. Förutom försäljning av fiskekort innehåller tjänsten även flera verktyg för modern förvaltning av fiskevatten.  

Fisketillsyn, dvs kontroll av giltiga fiskekort, är en mycket viktig del av förvaltningen och helt nödvändigt för en ändamålsenlig fiskevård. Fiskeregler blir meningsfulla endast om det finns någon som ser till att de följs. I iFiskes app kan de tillsynspersoner som arbetar åt fiskerättsägarna få tillgång till ett register över aktuella fiskekort med bland annat uppgifter om köparen och fiskekortets giltighetstid.  

Nu lanserar iFiske en förbättrad lösning för fisketillsyn som gör det säkrare och smidigare att samarbeta, bland annat nya funktioner som ger en ökad nivå av spårbarhet. En ny möjlighet är att kunna skriva in och dela anteckningar på det digitala fiskekortet i form av text samt en räknare för antalet kontroller. På varje fiskekort finns även en ny loggbok som delas av alla tillsynsmän och där all utförd tillsyn automatiskt registreras.   

“Vi hoppas att det nya systemet kan ersätta individuella anteckningar i block och pärmar och ge ett säkrare och bättre samarbete mellan de som utför tillsyn i ett fiskevatten” säger Thomas Abrahamsson på iFiske som varit ansvarig för utvecklingen. 

För de som förvaltar ett fiskevatten kan man centralt följa den tillsyn som sker ute i fält. Vanligtvis erbjuds förordnade fisketillsynspersoner ett arvode eller annan ersättning för sin insats och nu går det enkelt att följa vilket arbete som utförts. 

Då tillsynspersoner får ta del av listor med fiskekortsköpares namn, adresser, telefonnummer med mera är det mycket viktigt att följa EU:s dataskyddsförordning GDPR, den nya och starkare personuppgiftslagstiftningen. 

“Många föreningar har tyvärr missat sitt ansvar för personuppgifter” berättar Kjell Ideskär, på iFiske“De måste följa lagen och har ett stort ansvar för att uppgifterna inte sprids. I vårt system hanteras uppgifterna krypterat och i inloggat läge. Om en tillsynsperson slutar på sitt uppdrag kan man enkelt ta bort personens åtkomst till personuppgifterna.” 

Den förbättrade tjänsten och appen för fisketillsyn ingår utan kostnad i iFiskes tjänst för försäljning och hantering av digitala fiskekort och är tillgänglig från och med denna månad via iFiskes hemsida och som app för iPhone och androidtelefoner. 

 

(pressrelease 2013-02-13)
 
Sedan förra året har antalet fiskevårdsföreningar och sålda fiskekort mer än fördubblats på iFiske. Samtidigt har företaget befäst sin ställning som Sveriges ledande företag för den nya typen av digitala fiskekort.

– Det är oerhört roligt att så många sportfiskare i Sverige har hittat till våra miljövänliga fiskekort. Vi får mycket positiv respons från fiskare som har saknat möjligheten att köpa fiskekort var och när som helst, säger Kjell Ideskär på iFiske, som ofta talar med nöjda kunder. 

iFiske.ax lanserade i dagarna en uppdaterad hemsida som ska vara lättillgänglig för alla besökare. På hemsidan kan besökare hitta både information om fiskevatten och köpa fiskekort. Det är en modern, avskalad och enkel hemsida som arbetats fram, samtidigt som den visar bredden av vad iFiske har att erbjuda. Mycket utrymme har getts åt visuellt material så att besökare ska kunna få en tydlig bild av de fiskvatten som finns.

Idag lanserar vi ett helt nytt kartsystem på iFiske som inkluderar kartpunkter. Detta kan t.ex. vara båtramper, stugor eller parkeringsplatser. Den stora ändringen är på Kontrollpanelen, där föreningarna kan lägga till eller ändra punkter. Vi kommer nu be både allmänheten och föreningarna att skicka in intressanta punkter. Ett litet exempel på hur det kan se ut är på vår nya sträcka på Göta Älv:https://www.ifiske.se/karta-gota-alv-kungalv-ale-och-gronan.htm

Även den stora Sverigekartan är uppdaterad, och ger nu ett snabbare och bättre intryck.

Pressmeddelande 2016-03-08

I år firar de digitala fiskekorten 15 år och de senaste åren har försäljningen av denna typ av fiskekort blivit en succé. Korten fick dock en trög start, något som entreprenören och pionjären Kjell fick uppleva när han började sälja fiskekort på webben.

Framgångssagan startade i en källare för 15 år sedan med en ung entreprenör, Kjell Ideskär. Han var en nyinflyttad småbarnsfar som fick spendera flera månader på att försöka hitta ett försäljningsställe för byns fiskekort. Han kom då på idén att sälja fiskekorten på Internet.

iFiske har tidigare revolutionerat fiskekortsköpen med sk. SMS-fiskekort. Nu lanserar företaget en ny mobilanpassad hemsida och en applikation för smartphones.


Den mobila hemsidan gör att går snabbare och enklare att söka efter fiskevatten och köpa fiskekort direkt från mobilen även när mobiltäckningen är dålig.

“Vi har gjort en mycket lättviktig hemsida - Även om du har riktigt långsam uppkoppling ute vid stranden och en liten mobilskärm så kan du enkelt använda sidan”, säger Thomas Abrahamsson.

Även en sk. App för Android lanseras nu för iFiske. Med denna kan du söka bland alla iFiskes fiskevatten. För alla vatten visas en beskrivning, bilder och fiskeregler och en länk till inköp av fiskekortet.

Alla fiskekort som kommer från iFiske visas i Appen, även de som köpts på hemsidan eller via betal-SMS. Appen är gjort för att fungera ute i fält och laddar därför först ner allt innehåll när du är hemma och sparar det lokalt i telefonen. Detta gör att du t.ex. kan söka fiskevatten, läsa fiskeregler och se dina fiskekort även när du helt saknar mobiltäckning.

Appen är gratis och finns idag på på Google Play och Appland för hemladdning till Android-telefoner. En iPhone-anpassad variant av appen finns runt hörnet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.iFiske.fiskekort

https://www.iFiske.ax/mobile/

 

Android-Funktionsbild-(1024


2015-06-04

iFiske har släppt en uppdaterad version av sin app för iPhone och Android. Appen har fått ett helt nytt utseende samt flera förbättrade funktioner.

iFiskes app är till för att underlätta för fritidsfiskare att hitta fiskevatten och köpa fiskekort. Via appen kan man enkelt planera sin fisketur och ta reda på vilka regler som gäller, vilka fiskarter som finns och köpa de fiskekort som krävs. Andra funktioner i appen är möjligheten att se positioner t.ex för bryggor och båtramper eller läsa mer om fiskarter och sportfiskesätt. Fiskekort som köpts på iFiske syns direkt i appen och kan visas upp om en kontroll sker.

Förra året introducerade iFiske en kostnadsfri tjänst för fångstrapporter för de föreningar och företag som är anslutna till iFiskes system för fiskekort. De som köpt ett digitalt fiskekort via iFiske uppmanas att rapportera in vad de fångat, eller inte fångat.

“Vi påminner med SMS och lockar med fina vinster för de som rapporterar in vad de fångat. Både piska och morot med andra ord” säger Thomas Abrahamsson, VD på iFiske.ax

Satstningen slog väl ut och redan under första året skickade över 15% av fritidsfiskarna in sina fångstrapporter digitalt och föreningarna kunde del av värdefull statistik från tusentals rapporter.

Nu utökar iFiske sitt system och låter fiskarna även ange vilket fiskesätt och bete som fungerade bäst. Nytt är också att rapporterna sedan publiceras som fisketips i berörda vatten på iFiskes hemsida. För de föreningar som har egen hemsida kan även rapporterna automatiskt visas där.

“Självklart kan man avstå från att låta sin fångst bli offentlig och enbart lämna denna statistik till berörd fiskevårdsorganisation.” avslutar Thomas, “men vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och dela med sig av sina fångstrapporter” Din varukorg är tom.